Mijn verhaalCarla

Carla-Duker

Carla

Ik ben een energiek, creatief en praktisch mens. Die het plezier van lekker eten en voedzaam eten op de juiste manier combineert. Ik ben een gepassioneerde (amateur) kok, eet het liefst met mijn vingers; eten moet je tenslotte zien, ruiken én voelen! Ik besteed veel aandacht aan positief denken en kijkgraag naar mogelijkheden. Houd van dansen, eten, mijn gezin en mijn vrienden, yoga , sport en mensen met (een) passie. Ik kook zo puur mogelijk en met diervriendelijke producten.

Ik heb altijd veel gesport, studeerde, had een druk sociaal leven en at zoals ik dat geleerd had. Ik had wel klachten (sommige al van jongs af aan) maar deze waren ‘normaal’ geworden. In de loop de jaren begonnen de klachten zich op te stapelen, wat voor mij aanleiding was om door middel van zelfstudie uit te zoeken of ik de oorsprong van de klachten kon herleiden. Hierdoor kreeg ik inzicht in de invloed die voeding kan hebben op je lichaam. De geboorte van mijn kinderen versterkte dat inzicht, want als moeder was ik mij nog meer bewust van het feit dat ik de verantwoordelijkheid had voor wat ik in hun mond stopte.
De vraag: ‘wat heeft een mens als basis nu echt nodig?’ is voor mij de aanzet geweest voor het volgen van verschillende opleidingen.

Werk ervaring

  • Persoonlijk en in groepsverbandcliënten geholpen naar een gezondere leef- eetstijl.
  • Kookworkhops.
  • The Health academy opgestart, om in samenwerking met Monique voeding en gedrag onder de aandacht te brengen.
  • Smaak van samenwerken, een programma voor bedrijven. In samenwerking met Diaffect een programma over basis voeding en gedrag.
  • Samenwerking met fysio Auke een programma voor fibromyalgie ontwikkeld.
  • Als vrijwilliger 1.5 jaar gekookt bij een initiatief vanuit de kerk om nieuwe mensen in het dorp met elkaar te verbinden.
  • Mmaaltje gekookt. Een ‘schuif aan tafel methode’ bij kinderdagverblijf. Ouders en kinderen konden na het ophalen een voedzame maaltijd mee-eten.
  • Ik vind het heerlijk om mensen te inspireren met recepten. Daarom werkte ik tussen 2015 en 2018  een aantal uur per week voor een biologische salade bar waar suikervrije en veganistische gerechten worden gemaakt. Ik stond in de keuken maar adviseerde ook per seizoen over de nieuwe kaart. Heerlijk om te zien hoe mensen genieten van puur en (h)eerlijk eten.

Opleidingen

Na het afronden van de opleidingen Gewichtsconsulent en AALO voedingsdocent, startte ik in 2006 mijn eigen praktijk. Ik heb met veel plezier mensen naar een gezond gewicht geholpen. Omdat ieder mens uniek is en verschillende voedingsbehoeftes heeft, besloot ik de opleiding Orthomoleculaire voedingsleer te volgen. Met deze opleiding kan ik werken met een microscopisch bloedanalyse om nog gerichter te adviseren bij klachten als vermoeidheid, slaapproblemen, gespannenheid, hoofdpijn, lusteloosheid, huidproblemen en een langzaam herstel na het sporten.

  • Allo voedingsdocent-
  • Opleiding Gewichtsconsulent Basiskennis orthomoleculair voeding-
  • Basisopleiding Sportvasten-
  • Voeding, suppletie bij fibromyalgie en Spierverzuringen-
  • Verdieping trainingsprincipes Sportvasten
  • Disc gedragsmethodiek
  • Opleiding 100 dagen positief eten
  • Darmflora specialist (groene vrouw)
  • Opleiding Effectief Communiceren NLP

Nieuwsbrief aanmelden

Contact Info

Carla Jansen-Duker
Food & Body Voedingsadvies
Tel: 06-17354458
Email: foodandbody@gmail.com
Gediplomeerd gewichtsconsulent
(KvK nr.32127963 te Amersfoort)